Műszaki – elektronikai üzletek áruvédelme

Műszaki – elektronikai üzletek áruvédelme

Az elektronika és műszaki cikkeket

értékesítő üzletek számára hasonló megoldást javaslunk, mint a ruházattal foglalkozó vállalkozások számára. Egy kötelező elemmel bővül a konfiguráció.

Ez a papír áruvédelmi címke deaktiváló készülék.

áruvédelmi címke deaktiváló deaktiváló pad áruvédelmi címkéhez

Műszaki termékek áruvédelmi címkézése

A műszaki termékek csomagolásából eredően nem, vagy nagyon kevés terméket lehet ellátni kemény áruvédelmi címkéve. Ezért a legáltalánosabban használatos eszköz a termékek lopás megelőzésére az öntapadós papír áruvédelmi etikett címke. Ezeket a címkéket könnyedén rejthetik a csomagolás belső részébe, ahol láthatatlan, vagy látható módon a csomagolásra. De gyakran a két módszer kombinációja is használatos. A termékek értéke és árrés tartalma megenged 5-10 Ft (nettó) többletköltséget, a termék eltulajdonítása sokkal nagyobb bevétel kiesést okoz. A papír áruvédelmi címke deaktiválható, a kasszánál a termék kifizetésekor észrevétlenül hatástalanná válik, így az áruvédelmi kapu nem fog jelezni áthaladáskor.

öntapadós áruvédelmi címke

Egyes kis méretű,de értékes termékek védelmére, melyeknél az etikett címkével való ellátás a méret miatt nem lehetséges, úgynevezett ‘safer dobozokat’ lehet használni. Ezek a műanyagból készült biztonsági dobozok hatékonyan tartják belül az értékes termékeket. Nyitásuk kizárólag speciális nyitóeszközzel lehetséges. Maga a doboz tartalmazza az áruvédelmi címkét, mely nem deaktiválható.

safer doboz

A műszaki –  elektronikai üzletek áruvédelme viszonylag egyszerű és hatékony módon megoldható

A minimális ajánlott konfiguráció tehát a következő:

  • Áruvédelmi kapu (RF 8,2 MHz)
  • Áruvédelmi címke deaktiváló (kasszánként 1 db)
  • Leszedőmágnes kemény áruvédelmi címkéhez
  • Safer doboz nyitó készülék
  • Papír áruvédelmi címke
  • Kemény áruvédelmi etikett
  • Safer dobozok

A műszaki – elektronikai üzletek áruvédelme éves szinten sokkal nagyobb egyébként kieső profitot tud a vállalkozásnál tartani, mint az elektronikus lopásmegelőző rendszer bekerülési értéke. Az áruvédelmi rendszer önkiszolgáló üzletek esetén nagyon hamar megtérül több szempontból is. A profit a vállalkozásnál marad. Azok a személyek, akik keresik az áruvédelem nélküli áruházakat lopás céljából, ezentúl el fogják kerülni az áruházat. Sokkal kevesebb lesz a próbálkozás, így kevesebb alkalmazottal is el lehet üzemeltetni egy adott boltot. Biztonsági őrséget sem feltétlen fontos a bevezetés után fizetni. Összefoglalva nem csak az elsődleges funkció miatt takarítható meg pénz, hanem a járulékos, másodlagos dolgok is költségmegtakarítást eredményezhetnek.

Műszaki - elektronikai üzletek áruvédelme

Kiegészítők

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.