Barkácsbolt áruvédelme

 Barkácsbolt áruvédelme

A vegyes iparcikk üzletek áruvédelmi rendszerrel ellátása igen komplex feladat. Egyrészről az áruféleségek sokfélesége miatt, másrészről a termékek anyaga miatt. A sokféleség, a méret az áruvédelmi címke méretét határolja be. A termék anyaga az áruvédelmi rendszert határozhatja meg. A műanyag, fa, műanyagba, fóliába csomagolt termékek áruvédelmi címkével valóellátása, a termék megfelelő mérete esetén nem okoz nagy fejtörést. Ilyen esetekben RF áruvédelmi rendszert javaslunk, ahol 3×3, 3×4, 4×4, 5×5, 5×2,5 centiméter méretű áruvédelmi etiketteket alkalmazhatunk. (Az RF rendszerekről a ruházati és műszaki cikk  áruházaknak szóló ajánlatban olvashat)Abban az esetben, ha a termék mérete kicsi, vagy fémből készült ezek a a lopásgátló matricák nem alkalmazhatók. De erre is van megoldás.

kör öntapadós csipogó matrica

8,2 MHz RF áruvédelmi címke

Barkácsbolt áruvédelme AM rendszerrel

Az AM (accusto magnetic), vagy ultrahangos rendszer 58kHz frekvencia tartományban üzemel. Az alkalmazható áruvédelmi címke gyakorlatilag egy fém szál, melyet az ultrahang megrezegtet a rendszer észreveszi a rezgést és riasztó jelzést ad. Nagyon, nagyon leegyszerűsítve az elve az akuszto-magnetikus kapuknek eszerint működik. Miért jobb ez a vegyes iparcikk üzleteknél, mint az RF rendszerek? Mert az alkalmazott öntapadós áruvédelmi címke mérete kisebb 1×4 cm, felragasztható olyan felületre, amire az RF áruvédelmi matricák méretüknél nem. Felragasztható olyan termékre, csomagolásra, mely fém, vagy fém tartalmú. A felragasztás alatt hatásos áruvédelmet értek, tehát nem csak ott van, dolgozik is!

am áruvédelmi címke

AM 58kHz áruvédelmi címke

 

Szükséges berendezések az áruvédelmi rendszer beüzemeléséhez

Mint minden más elektronikus lopásmegelőző rendszer esetén itt is a legalapvetőbb készülék az áruvédelmi kapu. Ez lehet monó kapu, vagy több antennás duál rendszer is. Függően a kijárat (bejárat) méretétől fizikai kialakításától. A rendszer másik fontos hardver eleme a címke deaktiváló készülék. AM rendszereknél pultonként 1 db telepítése szükséges (RF rendszereknél megoldható 2 pult / egy deaktiváló elektronika). Természetesen kemény címke leválasztóra is szükség van. Ez lehet egyszerű leszedő mágnes, vagy Sensormatic rendszerű kézi mechanikus leoldó szerkezet.

accusto áruvédelmi kapu am címke deaktiváló

AM áruvédelmi címkék

A Barkácsbolt áruvédelme  leginkább a következő  áruvédelmi címkéket használja. AM 1×4 cm öntapadós csík, deaktiválható., nagyon erős tapadású, ragasztható minden felületre. Kemény ferrit magos AM áruvédelmi tag. Tűvel rögzíthető, nem deaktiválható, leszedőmágnessel oldható, vagy Sensormatic leszedővel. AM műanyag doboz (Safer), melybe értékes, kis méretű termékek tehetők.

safer doboz sensormatic kemény címke leszedő mágnes áruvédelmi kemény címkéhez áruvédelmi címkék 8.2 mhz csipogó címkesensormatic leszedődr áruvédelmi címke

 

 

 

 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.